Geschiedenis

Alles begon in 2011.

In 2011 was Antoine Marquais - een gedreven Fransman die gepassioneerd was door wakeboard en die zich in 2002 in België vestigde – op zoek naar een plek om zijn eigen waterskilift te vestigen. Tijdens hetzelfde jaar ontdekte hij dit huidige stukje land dat toen “Lac des herbières” werd genoemd. Meteen werd hij verliefd op dit prachtige gebied waarin de groene natuur en de talrijke meren uniek zijn. Met Sébastien Dossou – een ook door wakeboard gepassioneerde man– besliste hij zijn eigen waterskilift te creëren op een meer van meer dan tien hectare oppervlakte. Het Belgium Cable Park opende dus in april 2012 en daardoor werd er een gat in de markt betreffend wakeboard die zeer populair was in Duistland maar iets totaal nieuws in België.

Section Thumbnail

Trampoline park

Jump Around

Le trampoline park est la première activité indoor du Dock 79. Ouvert en 2020, il est situé à l'intérieur d'un bâtiment qui accueille également un restaurant donnant sur une grande terrasse face au lac.

Section Thumbnail

Waterskilift

Belgium Cable Park

“Belgium Cable Park” is een waterskilift die in 2012 was gecreëerd. Onze infrastructuren liggen over een wateroppervlakte van 10 hectare en bieden u de kans om waterski, wakeboard of knieboard uit te proberen

Section Thumbnail

Boomklimparcours

My Little Forest

De parcours tussen de bomen “My Little Forest” opende in 2015. Ontdek 4 parcours van verschillende niveaus en hoogtes voor kinderen en volwassenen in het midden van de eiken. Wij hebben ook speciale routes voor de kleine acrobaten (kinderen van 3 – 4 jaar die 1m20 hoog zijn als zij hun armen in de lucht steken).

Section Thumbnail

Aquapark

De Duikplank

De “duikplank” is het eerste Aquapark ter België en heeft in juni 2017 de eerste klanten ontvangen. Op ongeveer 10 meter van de oever van het meer waarop hij drijft, biedt onze Aquapark u de mogelijkheid om te klimmen, springen en te glijden op een tiental XXL modulen en van het zwemplezier te genieten!

Section Thumbnail

Horeca

Bertine

Picknicken is niet in het park toegestaan maar op Dock 79 is het wel mogelijk om een hapje te eten.

Bertine, onze foodtruck, maakt lekkere burgers klaar. Op de menukaart vindt u lekkere maaltijden die warm of koud zijn. Bertine is geopend tijdens het weekend en gedurende de schoolvakantie behalve tijdens Paasvakantie (alleen tijdens het weekend).

Section Thumbnail

Suivez-nous sur instagram

Pour ne rien manquer de nos nouveautés