Geschiedenis

Alles begon in 2011.

In 2011 was Antoine Marquais – een gedreven Fransman die gepassioneerd was door wakeboard (vice-kampioen van Frankrijk 2010) en die zich in 2002 in België vestigde – op zoek naar een plek om zijn eigen waterskilift te vestigen. Tijdens hetzelfde jaar ontdekte hij dit huidige stukje land dat toen “Lac des herbières” werd genoemd. Meteen werd hij verliefd op dit prachtige gebied waarin de groene natuur en de talrijke meren uniek zijn. Met Sébastien Dossou – een ook door wakeboard gepassioneerde man– besliste hij zijn eigen waterskilift te creëren op een meer van meer dan tien hectare oppervlakte. Het Belgium Cable Park opende dus in april 2012 en daardoor werd er een gat in de markt betreffend wakeboard die zeer populair was in Duistland maar iets totaal nieuws in België.

In 2013 raakte Antoine in contact met Alice, die in de streek van Parijs woonde. Ze was toen sinds tien jaar op het hoofd van een maatschappij voor visuele merchandising. Samen met Sébastien besloten ze om echt actief deel te nemen in de opening van Bertine in 2014. Bertine is immers een foodtruck restaurant dat de mogelijkheid geeft aan de klanten om lekkere zelfgemaakte burgers te proeven. Door het gebied te ontdekken, werd Alice werkelijk betrokken bij de ontwikkeling van het aquapark en besliste ze samen te werken met Antoine om het project van een klimparcours tussen de bomen op het goede spoor te zetten. Voor deze activiteit kozen ze een zeer relevante plek, namelijk het bosgebied van het park. Deze inspanning had als gevolg de opening van My Little Forest in april 2015.

Omdat ze bewust zijn van het feit dat hun klanten op zoek zijn naar gevarieerde activiteiten aangepast voor elke leeftijd en zin, gingen Alice & Antoine verder in de ontwikkeling van hun park en creëerden ze in juni 2017 het eerste waterpark van België: de Duikplank!

2018 is een opmerkelijk jaar in de ontwikkeling van het park. Tot nu toe had elke voorgestelde activiteit van onze park haar eigen visuele identiteit en was gepromoveerd op haar eigen manier, wat soms verwarrend was voor onze nieuwe klanten die maar alleen een stukje van de hele puzzel hadden. Voortaan worden al onze activiteiten en diensten onder de benoeming “Dock79 – pretpark” samengebracht. Onze nieuwe website is dus een accurate weerspiegeling van al de verschillende werelden van onze park en geeft gemakkelijk toegang aan de nodige informatie die te vinden is op www.dock79.be

Dock79 is zeker een pretpark vol met verrassingen. Dus… kom en bezoek ons!